Ingrediente
- 1 muschiulet de porc lunguiet
- 3 carnati
- 1 bucatica de kaizer
- 1 ceapa mare
- 1 catel usturoi
- boia dulce
- 2-3 frunzulite rozamarin
- 1/2 lingurita de cimbru
- sare
- piper
- 50 ulei
- 1 ceasca vin alb
Mod de preparare
Taiem muschiuletul pe lungime si il batem putin. Condimentam pe una din parti cu boia, sare, piper, usturoiul pisat, cimbru si punem pe aceasta parte un carnat. Apoi rulam muschiuletul in jurul carnatului. Il intepam cu cateva scobitori pentru a fi siguri ca nu se desface.
Taiem ceapa in 4 sau 6 bucati si o punem pa langa muschiulet in tava. Peste acesta vom aseza kaizerul taiat feliute si rozmarinul tocat marunt. Mai saram si piperam putin, punem restul de carnat taiat bucati in tava. Turnam uleiul si vinul peste acestea si le dam la cuptor, la 200°C, acoperind totul cu o folie de staniol, direct pe carne, pentru 30 de minute. Apoi scoatem folia, intoarcem muschiuletul pe cealalta parte, fara a mai pune kaizerul deasupra (Kaizerul il lasam in tava langa carnat si ceapa) si il dam iar la cuptor, pana se va rumeni putin. Nu trebuie sa il lasam foarte mult pentru ca se va usca carnea.
Il putem servim cu cartofi (sub orice forma), mazare sote, ciuperci sau alta garnitura care va place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet umplut cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|