Napolitane cu nuci caramelizate

Postat de VERONICA2607 in Prajituri
16 Feb 2012 | 3677 vizualizari
Napolitane cu nuci caramelizate

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana din comert( marimea unei coli A4)
  • 5 galbenusuri
  • 11 linguri zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 150 gr margarina

Mod de preparare

Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale. Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale. Se pune pe un tocator de lemn o foaie de napolitana, peste care adaugam o parte din crema, apoi peste ea asezam a 2-a foaie de napolitana si repetam procesul pana terminam si cele 2 parti de crema.Se pune peste prajitura inca un tocator de lemn si o greutate pentru 2 ore. Dupa 2 ore se poate servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 14:16
place
la 16.02.2012, 14:48
Imi place si trandafirul ... si eu obisnuiesc sa fac...
la 16.02.2012, 15:16
buna buna
la 16.02.2012, 15:29
e prajitura delicioasa a copilariei mele
la 16.02.2012, 16:49
delicioasa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking