Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
13 Noi 2014 | 10889 vizualizari
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de faptul ca am primit cateva conserve !00% naturale de la Sun Food si am pregatit aceasta reteta delicioasa! Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 2 cutii de naut, de 400 gr fiecare (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 cepe mici
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate (tot de la Sun Food)
  • 1 catel de usturoi
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam.

Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa tocata, ciupercile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam  jumatate de cana cu apa, sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.

Spre final incorporam pasata de rosii si mai lasam 1 minut pe foc.

Incingem restul de ulei in alta tigaie, punem ceapa ramasa, dam focul la mic si o lasam sa se innabuseasca putin. Cand este gata, o tragem de pe foc si o lasam la racorit.

Nautul il punem intr-un blender cu ceapa innabusita, usturoiul curatat, putina sare, piper, mararul uscat, putina zeama de la naut si le facem ca o pasta.

Asezam nautul pe un platou, deasupra ciupercile si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Mancare de legume cu linte

Postat de rocsi_1612

Mancare de legume cu linte

Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il...

Citeste continuarea

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de sufletista

Chiftele de fasole cu dovlecei

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2014, 22:09
la 13.11.2014, 22:16
cred ca e tare buuuun
la 13.11.2014, 22:19
Rocsuc,Rocsuc,ntzzzz.....mi-e foame acum
la 13.11.2014, 23:12
la 13.11.2014, 23:15

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking