Negresa a la Deyutzky

Postat de panacris in Prajituri
24 Aug 2014 | 4559 vizualizari
Negresa a la Deyutzky

Provocarea Philips Multicooker, continuă;) Așa că, de data asta am probat rețeta Andreei, alias deyutzky, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-glazura-de-ciocolata-58379.html, vă asigur că a avut mare succes, deși e un dulce de post ;) Zmeii, nu au aflat acest aspect încă :D Vedem reacțiile după ce voi posta rețea :)))

Ingrediente

  • Făină albă de grâu 230 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pudră de cacao 50 g,
  • Lapte grăsime 1,8 % 430,
  • Ulei de floarea soarelui 40 ml,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Esență de rom 1/2 fiolă,
  • Glazura:
  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Decor:
  • Caisă 1 bucată,
  • Frunze de mentă.

Mod de preparare

Făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul tos și zahărul vanilinat se amesetecă într-un vas încăpător. Apoi se adaugă treptat laptele călduț și uleiul și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele și se va obține un aluat fluid, fără cocoloașe, iar la final se adaugă esența de rom.

Vasul aparatului Multicooker, se tapetează cu hârtie de pergament, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 40 de minute, la TEMPERATURA de 180 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi!!!

După expirarea timpului de coacere, se scoate prăjitura cu grijă din vas, se întoarce și se introduce din nou în vas, cu partea de sus în jos :D  ;), lăsându-se la copt încă 15 minute la 150 grade. Prăjitura se scoate din vas, se lasă la răcit pe un grilaj.

De data asta compoziția a fost pufoasă și doar ușor umedă.

Între timp se prepară glazura, ciocolata (am avut un Moș Crăciun!), se topește pe baie de abur, adăugăndu-se, doi stropi de ulei de floarea soarelui, amestecându-se continuu până ce se obține un amestec omogen. Glazura obținută se toarnă peste prăjitura porționată, apoi se ornează cu felii subțiri de caise și frunze de mentă proaspătă.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa a la Deyutzky" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi Bagels cu miere

Postat de eumimi

Covrigi Bagels cu miere

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se...

Citeste continuarea

Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Crema am preparat-o cu o zi înainte. Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar. Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2014, 21:13
wow Cris! Arata de nota 20!
la 24.08.2014, 21:13
la 24.08.2014, 21:16
la 24.08.2014, 21:16
la 24.08.2014, 21:19
Fetelor!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking