Negresa cu alune

Postat de Steffy in Prajituri
25 Iul 2012 | 8852 vizualizari
Negresa cu alune

Printre preferatele noastre se afla prajitura negresa, pe care o fac si in perioada postului. Acum am facut varianta de dulce si a avut mare succes.

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 faina
  • 100 g cacao
  • 200 g alune maruntite
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o esenta de rom

Mod de preparare

Prepararea prajiturii

Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat si esenta de rom. Apoi incorporam ouale intregi, unul cate unul, mestecand continuu. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si alunele maruntite. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu faina. .

Introducem in cuptorul incins si lasam la foc mic aproximativ 40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi facem siropul.

Prepararea siropului

Caramelizam zaharul, peste care punem untul si esenta de rom. Turnam peste prajitura si lasam sa se intareasca.

Taiem prajitura a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu cafea si migdale

Postat de mirela0911

Desert negresa cu cafea si migdale

Se pregateste cafeaua.  Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se...

Citeste continuarea

Desert negresa cu banane si alune de padure

Postat de andaoana

Desert negresa cu banane si alune de padure

Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si  50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2012, 18:35
la 25.07.2012, 18:37
foarte buna
la 25.07.2012, 18:37
la 25.07.2012, 18:40
la 25.07.2012, 18:51
delicioasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking