Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra

Postat de rivka in Prajituri
19 Feb 2010 | 12763 vizualizari
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra

Ingrediente

  • 300 grame halvarina(margarina slaba vegetala)
  • 1 cana jumatate zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate altfel 5, 6
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 cana jumatate de faina
  • jumatate de cana de cocos
  • putin otet de stins praful de copt
  • 200 grame ciocolata neagra 85 %
  • 5 linguri de lapte

Mod de preparare

Pe foc intr-o oala se pun impreuna zaharul cu margarina si cacaoa si apa pana se topeste zaharul amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.

Ouale se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma batz.

La compozitia cu cacao se adauga galbenusurile pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Se aduga faina la amestecul de cacao, se amesteca bine, se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus astfel sa iasa o compozitie unifora dar spumoasa.Se adauga nuca de cocos se amesteca si praful de copt stins cu putin otet.

Se toarna compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da cca 1 ora la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade.

Se face testul cu scobitoarea.

Prajitura se scoate se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se unge cu glazura de ciocolata facuta din ciocolata topita intr-o cratita pe foc mic cu laptele.

Se taie si se serveste calduta sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa pufoasa

Postat de alinutza1983

Negresa pufoasa

1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn. 2. Intre timp, ouale le separam,...

Citeste continuarea

Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

Postat de Bucataras

Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2010, 20:39
sunt foarte gustoase prajiturile astea,negresele
la 19.02.2010, 20:53
da sunt bune bune...mai ales cu lapte langa imi plac mie ...rece, lapte rece si sa tai prajitura cand e inca calduta.

maine dimineata mananc langa cafeluta.
la 19.02.2010, 20:53
Tare bune.
la 19.02.2010, 21:03
o prajitura care nu cere prea multa indemanare, si pe deasupra f. gustoasa!
la 19.02.2010, 21:20
imi place mult reteta pentru ca are ciocolata amara!!!Felicitari

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking