Negresa cu fructe de litchi

Postat de panacris in Prajituri
10 Iun 2012 | 4269 vizualizari
Negresa cu fructe de litchi

O negresa cu aroma deosebita! Litchi un fruct cu aroma deopotrivă de căpşune, trandafir şi muscat, iar aroma variază în funcţie de gradul de maturitate. Uscate, fructele seamănă la gust cu stafidele.

Ingrediente

  • oua 10 bucati,
  • zahar tos 30 de linguri,
  • margarina 250 g.,
  • lapte 30 de linguri,
  • faina alba de grau cat cuprinde (pentru a se obtine un aluat care sa curga),
  • cacao pudra 50 g.,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • fructe de litchi din compot

Mod de preparare

Ouale se bat energic, un praf de sare,  zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara fructele de lichi, peste prajitura. Se pune la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc potrivit. Prajitura se presara cu zahar pudra dupa ce s/a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu fructe de litchi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Turtă dulce pentru Crăciun

Postat de gabrielacuisine

Turtă dulce pentru Crăciun

Acum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic...

Citeste continuarea

Clafoutis cu caise

Postat de caroline

Clafoutis cu caise

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 15:59
buna trebuie sa fie
Nu stiu ce sunt fructele alea.
la 10.06.2012, 16:02
la 10.06.2012, 16:10
sunt interesante fructele litchi...dar si negresa e deliciosa!
la 10.06.2012, 16:11
Valdimir, mai multe informatii despre acest fruct gasesti aici
http://terapienaturist.blogspot.ro/2011/02/litchi-un-fruct-bogat-in-minerale-si.html
la 10.06.2012, 16:35
Delicioasa negresa!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking