Negresă cu fructe şi cremă de iaurt

Postat de diaconta in Prajituri
10 Iun 2012 | 28475 vizualizari
Negresă cu fructe şi cremă de iaurt

Dacă nu am îngheţată cred că ne putem amăgi papilele gustative şi cu o prăjitură ciocolatoasă plină de fructe,cu o cremă lejeră de iaurt.Eu zic că-i foarte bună,dar asta cam sună a laudă,aşa că vă las pe voi să decideţi.Să aveţi o Duminică frumoasă!!!!

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr ciocolata 50% cacao
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • Esenta migdale
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr cirese fara samburi

Crema:

  • 300 ml frisca 32% grasime
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 15 gr gelatina fin maruntita
  • 6-7 buc caise

Glazura:

  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 50 gr unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Mai avem nevoie(optional) de o folie cu bule.

Mod de preparare

Scoatem samburii cireselor si le punem cu zahar pana lasa putin sirop.

Ciocolata taiata bucati,untul,cacaua si laptele le punem intr-un vas pe aburi pana cand se topesc si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile la batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.

In amestecul ciocolatos adaugam galbenusurile pe rand,amestecand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul de ciocolata.

Punem esenta de migdale si de vanilie.

Incorporam usor si albusurile ajutandu-ne de o paleta.

Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra punem ciresele scurse din sirop.

Punem tava in cuptorul pe care l-am preincalzit pentru 35 de minute.Verificati cu o scobitoare si daca este cazul mai lasati putin in cuptor.

Dupa ce am inchis focul,mai lasam blatul in cuptor.

Pe fundul tavii in care am copt blatul,punem o folie cu bule.Pe ea vom pune glazura.

Pentru glazura punem ingredientele pe baie de aburi pana cand se omogenizeaza.Lasam sa se raceasca putin,apoi o turnam peste folie in tava.Lasam sa se intareasca.

Pentru crema,topim ciocolata cu 3 linguri de frisca la microunde sau pe aburi.

Gelatina o punem la hidratat cu putina apa rece.

Mixam frisca,cand s-a intarit adaugam zaharul.Am folosit o frisca care nu era indulcita.

Adaugam iaurtul si mai mixam putin.

Incalzim gelatina la microunde si o amestecam cu ciocolata topita, apoi o adaugam in fir subtire in frisca,mixand in continuare.

Dupa ce glazura s-a intarit,asezam deasupra jumatati de caise cu partea cu casuta samburelui in sus.

Punem crema deasupra si lasam tava la frigider pana cand se intareste.

Asezam deasupra blatul,cu partea de jos deasupra.

Lasam la frigider pana a doua zi,apoi rasturnam pe un platou.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu fructe şi cremă de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (128)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare

Postat de Elena_Daria

Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare

Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp...

Citeste continuarea

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Postat de privatelaura

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs. Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 12:05
ce frumoasa e....
la 10.06.2012, 12:22
la 10.06.2012, 12:25
delicioasa
la 10.06.2012, 12:26
Frumoasa si buna buna
la 10.06.2012, 12:35
Arata minunat Claudia!!!!!

Vezi toate comentariile (128)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking