Negresa cu ricotta si strugurei rosii

Postat de Valclaudia in Prajituri
30 Iun 2014 | 5359 vizualizari
Negresa cu ricotta si strugurei rosii

reteta am preluat-o de la Ela, careia ii multumesc pentru inspiratie. Am modificat pe ici pe colo si a iesit o bunatate de prajitura la care va invit cu drag!

Ingrediente

Blat:

  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata neagra
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 180 gr. zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 80 gr. faina alba

Crema:

  • 500 gr. ricotta
  • 200 gr. zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml iaurt gras
  • cca 200 gr. strugurei rosii proaspat culesi

Mod de preparare

Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.

Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.

Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un amestec care curge.

Turnam amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 minute.

Intre timp mixam ricotta cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam ouale, apoi iaurtul gras si incorporam fructele in crema obtinuta, care de asemenea, curge usor.

Scoatem tava din cuptor, turnam crema peste blatul fierbinte, nivelam, dam din nou tava la cuptor pana se incheaga crema de branza (cca 35-40 minute).

Ultima perioada, cca 15 minute vom lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita craparea suprafetei prajiturii.

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ricotta si strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 20:59
S-au copt si strugureii din gradina mamei, dar am uitat sa iau si eu, asa ca pap de la tine
la 30.06.2014, 21:01
te astept cu drag,Merisor!
la 30.06.2014, 21:03
Ufff....numai prajituri bune!!!
la 30.06.2014, 21:16
la 30.06.2014, 21:19
tare buna!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking