Negresa Ioana

Postat de RuxyRux in Prajituri
7 Dec 2012 | 30871 vizualizari
Negresa Ioana

Cea mai delicioasa negresa de post pe care am mancat-o vreodata..... i-am pus acest nume deoarece o am de la prietena mea draga preoteasa Ioana....de ani buni o servesc la ea cu aceeasi deosebita placere...merita probata, o recomand cu mare drag! :)

Ingrediente

  • 1 cana de zahar( 200 gr)
  • 3/4 cana de apa( 150 ml)
  • 3/4 cana de ulei( 150 ml)
  • 50 gr cacao
  • 2 mere rase
  • 1 cana de nuca si alune macinate impreuna( cantitati egale)
  • 1 praf sare
  • 2 linguri gem( de prune, caise, visine etc dupa dorinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 2 cani pline de faina( 275 gr cernuta inainte)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat( stins cu 5 picaturi de zeama de lamaie)
  • tava 30/23 de Jena dreptunghiulara)

Mod de preparare

Ingredientele se pregatesc dinainte si se pun in vasul de mixer exact in ordinea indicata mai sus. Se mixeaza bine apoi se toarna compozitia in forma de  prajitura tapetata cu foaie de copt.

Coacem negresa pentru 35 de minute( facem testul cu scobitoarea).

O taiem cand se mai raceste si o servim dupa dorinta...e mega-ultra-super delicioasa...nici nu zici ca e de post! :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Ioana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (96)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza si orez

Postat de merisor67

Prajitura cu branza si orez

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute. Am lasat orezul la fiert...

Citeste continuarea

Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

Postat de diaconta

Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

Am pregatit mai întâi blatul. Am separat albusurile de galbenus. Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul. Am adaugat galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 12:53
ai facut si tu prajituri ninse excelente!
la 07.12.2012, 12:56
Servesc imediat o bucatica!
la 07.12.2012, 13:03
aiiiiiiiiiii ce buna trebuie sa fie
la 07.12.2012, 13:06
e super
la 07.12.2012, 13:08
buna buna

Vezi toate comentariile (96)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking