Ingrediente
- pulpă de curcan cca. 500 g,
- ouă 3 bucăți,
- pesmet auriu,
- făină albă de grâu,
- sare iodată,
- ulei de palmier ptr prăjit,
- usturoi 4-5 căței,
- roșii propaspete cca. 3 bucăți,
- vin alb demisec cca. 300 ml.
Mod de preparare
Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele, arătau în regulă, dar când să le savureze Zmeii, din dotare, au constatat, că sunt, cam în sânge și tari:( Astfel am trecut la resuscitare;) Am așezat șnițelele, în tava nou achiziționată din Cămara Bucătărașilor ( se poate folosi orice tavă din dotare)! Usturoiul curățat, tocat mărunt, roșiile feliate se așează peste șnițele,apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servesc ca atare sau alături de o garnitură/salată, după preferința fiecăruia!
Vă asigur că sunt foarte gustoase!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|