Nuferi cu dovleac

Postat de mamaieelena in Dulciuri
8 Dec 2012 | 2846 vizualizari
Nuferi cu dovleac

Am facut dovleac copt si am constatat ca nu este din cel pe care il doream eu sa-l mananc copt si iata cum am transformat continutul in acesti minunati nuferi.

Ingrediente

  • 700g dovleac(probabil ca la copt nu a mai avut aceeasi grutate)
  • 2-3 linguri cu miere
  • o mana de nuca pisata mare
  • un strop de sare
  • scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta 270g

Mod de preparare

Dovleacul l-am copt inainte si a durat aproximativ 3-4 ore.Am desfacut pulpa de dovleac cu lingura intr-un castron si se zdrobeste bine cu lingura pana se face ca o pasta.Puteam pune stikblendarul dar am zis ca e cantitate mica.Se adauga mierea,sarea si nuca.Acum se ia alauatul de foietaj si se taie in 6 patrate cu aceste se acopera forma de briose punand in mijloc dovleacul.Se poate pune si grilaj asa cum am facut eu sau se pot lasa si simplu.Se dau la cuptor pana se rumenesc.Forma de briose se unge cu margarina inainte de a pune foietajul.Se dau la cuptorul preincalzit 20-25 minute la foc iute si apoi 5 minute la foc domol.Pofta buna.Eu nu le-am uns cu ou deoarece le-am facut de post 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuferi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Desert sarlota de mere

Postat de RODIMUR

Desert sarlota de mere

Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2012, 11:10
la 08.12.2012, 11:12
la 08.12.2012, 11:29
buni
la 08.12.2012, 11:47
place
la 08.12.2012, 11:53
Nuferi minunat mamaie!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking