O pizza de te lingi pe degete

Postat de AlexTeacher in Pizza
27 Iul 2015 | 12772 vizualizari
O pizza de te lingi pe degete

Pizza, un preparat care n-are nevoie de introducere. "Comfort food at its best" cum ar zice Michel Roux JR Alaturi de o bere, de o emisiune buna la TV, la intalnirile cu prietenii, la o prima intalnire pe care inca nu stii cum s-o cataloghezi ( daca e romantica sau daca nu va fi vreodata altceva decat o prietenie buna), camaradul tau atunci cand nu vrei sa gatesti, iar cea mai rapida metoda este delivery-ul si nu in ultimul rand, prietenul care te intelege cel mai bine, fie ca esti imbracat la camasa si cravata, fie c-ai blugi taiati, tricou cu Metallica si-ai venit la studii-n Bucuresti. Important e ca este acolo pentru toti.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • Drojdie – 5 g
    • Apa calduta – 300 ml
    • Sare – 2 lingurite
    • Zahar – 1 lingurita
    • Faina calitativa – 700 g
    • Ulei – 50 ml
    • Malai – 2 lingurite
    • Gris – 2 lingurite
    Pentru topping:
    • Sos de rosii
    • Mozzarella gourmet Delaco – 75 g
    • Cascaval Sofia Delaco – 100 g
    • Gorgonzola – 75 g
    • Ceapa verde – 1 legatura
    • Busuioc proaspat – 10-15 frunze
    • Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
    • Rosii – 2 buc
    • Rosii uscate – 8-10 buc
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Sare si piper dupa gust
    Extra:
    • Faina pentru intins blatul

Mod de preparare

  • Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;

  • Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;

  • Amestecati bine;

  • Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;

  • Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;

  • Amestecati malaiul cu grisul;

  • Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;

  • Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;

  • Puneti blatul in tava;

  • Taiati cascavalul, mozarella si gorgonzola cubulete mici;

  • Ungeti blatul de pizza cu sos;

  • Taiati rosiile rondele si puneti-le deasupra;

  • Intre feliile de rosii proaspete adaugati rosii uscate;

  • Adaugati peste acestea cele 3 tipuri de branzeturi;

  • Taiati ceapa verde marunt si presarati pe deasupra;

  • Adaugati apoi cimbru, sare si piper;

  • Dispuneti egal frunzele de busuioc pe toata suprafata pizzei si stropiti-o cu putin ulei de masline;

  • Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;

  • Lasati-o cca 10-15 minute pana se rumeneste;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "O pizza de te lingi pe degete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Postat de Lia1

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de...

Citeste continuarea

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Postat de merisor67

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Pentru blat, am frecat oul cu zaharul si sarea, am adaugat uleiul apoi spumantul in care am dizolvat praful de copt. Am omogenizat si am inceput sa pun faina putin cate putin pana am obtinut un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 10:55
Chiar te lingi pe degete de buna ce e! Si arata bestial!
la 27.07.2015, 11:01
super buna!
la 27.07.2015, 11:02
Zici tu,ca ma ling pe degete? Si ce te faci daca mie nu-mi place pizza?
la 27.07.2015, 11:05
la 27.07.2015, 11:15

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking