Ochelari aromati din foietaj

Postat de Toamna07 in Dulciuri
29 Oct 2012 | 6215 vizualizari
Ochelari aromati din foietaj

Va spun ca-mi place foarte mult sa fac tot felul de preparate din foietaje si acest desert este unul dintre ele. Sunt foarte aromati si crocanti. Asa ca,incercati si voi,sunt sigura ca o sa va placa.:)

Ingrediente

  • 1 foaie de foietaj
  • coaja de la o portocala
  • scortisoara(1/2 lingurita)
  • zahar tos( 150 g)

Mod de preparare

Spalam si stergem portocala dupa care o razuim.Coaja o amestecam cu zahar si scortisoara,dupa gust, si presaram o parte din acest amestec aromat pe planseta de  lucru. Peste ea punem foaia de foietaj si trecem usor cu sucitorul ca sa se lipeasca zaharul aromat de ea. Presaram si deasupra foii cealalata parte de zahar aromat si trecem si peste aceasta cu sucitorul .

Rulam foaia din ambele parti si formam doi cilindrii uniti la mijloc. Taiem rulourile cu grosimea de 3-4 cm,cu un cutit ascutit si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem ochelarii la foc iute pana se rumenesc.

Credeti-ma sunt deliciosi.:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari aromati din foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert biscuiti de casa cu gem de caise

Postat de Oana

Desert biscuiti de casa cu gem de caise

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra. Se adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica. Se pune coaja de...

Citeste continuarea

Negresa din albusuri si ciocolata

Postat de gurita_ta2005

Negresa din albusuri si ciocolata

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2012, 11:14
Ce faini!! Bravo!
la 29.10.2012, 11:17
Multumesc!
O saptamana usoara!
la 29.10.2012, 11:24
vreau si eu o pereche de ochelari ca parca nu vad prea bine
la 29.10.2012, 11:27
Dia, trebuia spus "nu vad prea bine cafeaua fara ei"
la 29.10.2012, 11:32
Meri ))) nu prea vad deloc ,ca mi-e un soooooooooomn

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking