Ingrediente
- trei oua de calitate;
- jumatate de avocado copt;
- 30-40 grame branza cu mucegai;
- cateva frunze de busuioc;
- putin parmezan;
- seminte de in;
- sare, piper, ulei masline.
Mod de preparare
Am taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita de ulei de masline (deobicei pun unt, dar acum nu aveam), foc mediu. Apropo – NU gatiti ouale la foc mare, indiferent ca faceti omleta, oua prajite (ochiuri). In mod profesional ouale se gatesc la foc mediu: evitati si arderea si evitati si coacerea prea rapida.
Omleta astfel batuta devine usor verzuie – de la cremozitatea avocadoului.
Separat am mai tinut putina branza si putin avocado pentru a adauga la final de tot, mai mult pentru aspectul de poza, am ras parmezanul si am tocat cateva frunze de busuioc din mandra productie personala de la geam .
Am decis sa mananc omleta impreuna cu doua fete frumoase: doua felii de paine de secara pe care le-am uns cu ulei de masline si le-am dat cu putin usturoi, dupa ce le-am rumenit insa. Priviti coaja feliilor, imaginati-va gustul cald, crocant, intens de paine de calitate cu arome de ulei de masline si usturoi .
In momentul servirii am adaugat busuiocul tocat si restul de ingrediente tinute special pentru acest moment si am presarat si cateva seminte de in. Tare bun a fost!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu avocado si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|