Orange pie (portokalopita)

Postat de Oana in Prajituri
13 Ian 2013 | 20064 vizualizari
Orange pie (portokalopita)

This gorgeous pie reminds us of Greece, of Lefkada Island. Thank you, Georgia, for this wonderful pie, we love it so much! Ευχαριστω!

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa taiem sau sa rupem foile de placinta in bucati mici si sa le lasam la uscat, intr=o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, cel putin 4 ore. Eu le-am lasat asa dimineata si la pranz am facut placinta.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul sau la robot ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se umfla si zaharul este topit. Se amesteca compozitia cu iaurtul. Se tooarna amestecaul peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit, la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune putin la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele. Se lasa apoi sa se raceasca complet...daca aveti rabdare! Noi nu prea am avut, este minunata, deosebita si atat de parfumata! Este foarte buna rece, din frigider. În Grecia, acest desert se numește portokalopita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange pie (portokalopita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu nutella si nuca

Postat de caroline

Desert prajitura cu nutella si nuca

Punem intr-un bol Nutella si untul moale. Amestecam bine aceste doua ingrediente. Separat mixam ouale cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa si si-au marit volumul. Adaugam crema de...

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 21:37
la 13.01.2013, 21:39
Mmmm pe gustul meu!
la 13.01.2013, 21:39
la 13.01.2013, 21:48
la 13.01.2013, 21:49

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking