Orange pie (portokalopita)

Postat de Oana in Prajituri
13 Ian 2013 | 19994 vizualizari
Orange pie (portokalopita)

This gorgeous pie reminds us of Greece, of Lefkada Island. Thank you, Georgia, for this wonderful pie, we love it so much! Ευχαριστω!

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa taiem sau sa rupem foile de placinta in bucati mici si sa le lasam la uscat, intr=o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, cel putin 4 ore. Eu le-am lasat asa dimineata si la pranz am facut placinta.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul sau la robot ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se umfla si zaharul este topit. Se amesteca compozitia cu iaurtul. Se tooarna amestecaul peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit, la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune putin la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele. Se lasa apoi sa se raceasca complet...daca aveti rabdare! Noi nu prea am avut, este minunata, deosebita si atat de parfumata! Este foarte buna rece, din frigider. În Grecia, acest desert se numește portokalopita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange pie (portokalopita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Postat de MotanLaOale

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Postat de gicuta69

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 21:37
la 13.01.2013, 21:39
Mmmm pe gustul meu!
la 13.01.2013, 21:39
la 13.01.2013, 21:48
la 13.01.2013, 21:49

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking