Ingrediente
- orez bob lung pt 2 portii (eu masor cu un pahar de 200 ml, ies cam 3 portii)
- 1-2 rotocoale fidea (pun 2, ca-mi place mai multa fidea)
- un cub generos de unt
- 2 linguri ulei masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se arde, altfel nu iese socoteala", asa spune prietena care mi-a dat reteta :)
Cand fideaua e 'arsa', se adauga orezul si se acopera cu apa cam de doua degete, se amesteca si se pune la foc mic, acoperit cu un capac. Mai invart o singura data cand scade apa la nivelul orezului.
Pe noi ne-a cucerit!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|