Ingrediente
- 1 pui, taiat bucati
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 50 g unt
- 5 linguri ulei
- 100 g fidea
- 100 g migdale crude,decojite
- 30 g muguri de pin
- 50 g stafide
- 300 g orez
- 5 pastai de cardamom (optional)
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).
Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.
In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.
Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.
Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|