Orez cu cardamon

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
27 Mai 2010 | 3862 vizualizari
Orez cu cardamon

Ingrediente

  • 225 gr orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cardamon macinat
  • 1 lingurita cumin negru sau seminte de chimen
  • sare  

Mod de preparare

Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 minute.Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
Se pune o oala cu 500 ml apa la fiert.Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.Cand uleiul s-a incins, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut.

Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute.Se potriveste gustul cu sare.
Se toarna 500 ml apa clocotita peste orez, se acopera cratita si se lasa orezul sa fiarba la foc mic 10 minute, fara a umbla la capac.Se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.Acest tip de orez abia luat de pe foc este destul de fragil.Trebuie lasat sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cardamon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura crumble cu dovleac

Postat de RuxyRux

Prajitura crumble cu dovleac

Pentru inceput, am cantarit ingredientele. Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele. Peste amestecul din...

Citeste continuarea

"Kabsa" cu stafide

Postat de Mihaela11_jo

"Kabsa" cu stafide

Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune   o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 13:40
Foarte interesanta reteta ! Lamureste-o pe bunica ce este cardanonul
la 27.05.2010, 14:01
Bunica, uite aici despre cardamon http://www.bucataras.ro/articole/1462/cardamon.html

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking