Ingrediente
- 500 g ciuperci (champignon)
- 250 g orez
- o ceapa
- 50 g unt
- 300 ml supa de legume
- 2 linguri ulei aromat cu hribi
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
Ciupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt.
Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand s-a incins se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie, se pun ciupercile, un praf de sare si se acopera cu capac. Stiu ca par multe ciuperci dar nu va temeti pentru ca o sa iasa gustos. Se lasa pe foc moderat cam 15 min, pana ce si-au lasat ciupercile toata zeama. Zeama nu trebuie sa se evapore!
Se pune orezul, il lasam sa absoarba zeama de ciuperci si adaugam supa de legume. Dupa ce absoarbe si supa, se pune cate o cana de apa pana ce orezul este fiert si usor legat. Se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|