Ingrediente
- 500 gr dovleac,sau o felie mare.
- 150 gr orez.
- ulei de masline.
- ceapa taiata fin.
- un catel de usturoi,care va fi indepartat la urma.
- sare dupa gust.
- patrunjel taiat marunt.
- 3 frunze de leustean taiate fin.
- curry dupa gust.
- putina nucsoara.
- 3 linguri de vin alb.
Mod de preparare
Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete,
punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin si invartim cu un facalet,
daca vrem putem pune si capacul la cratita ca astfel dovleacul sa lase apa si sa se faca mai bine,depinde de preferinta,daca vrem o crema de dovleac cu orez lasam cateva minute mai mult cu capacul inchis si amestecand din cand in cand,astfel devine un pireu,daca vrem sa fie in cubulete atunci adaugam dupa cateva minute de caleala si orezul amestecand bine,
adaugam si apa fiarta care am fiert-o intr-o alta cratita separat,putin cate putin cu polonicul pana orezul absoarbe apa,si tot asa amestecam cu facaletul pana se face orezul,adaugam si patrunjelul taiat fin 5 minute inainte de a stinge focul,sarea,curry,nucsoara,si vinul la urma.
Gustam daca mai trebuie un pic de sare,si putem servi in farfurii!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|