Orez cu dovleac si ciuperci

Postat de alba_zori in Mancaruri de legume
9 Ian 2013 | 5318 vizualizari
Orez cu dovleac si ciuperci

Ce este mai bun decat un orez cu dovleac?Este dulce si aromat,gustos si parfumat!Si mai ales ca este moda noua de a abina dovleacul cu ciupercile,am incercat si a iesit foarte bun,simplu de facut.Am vazut ca se pot face in mai multe feluri chiar paste sau la cuptor cu smantana deasupra.....mmmmh foarte foarte bun credeti-ma.Am lipsit putin de pe site din cauza multor probleme dar sper sa recuperez ceva.Va salut cu drag bucatarasi!

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr dovleac galben curatat si taiat cubulete
  • 300 gr ciuperci champignon
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 450 gr orez
  • parmezan si putin unt
  • o lingura de smantana daca doriti
  • patrunjel

Mod de preparare

Foarte simplu si rapid:

1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi piarda gustul.Am inlaturat cateii de usturoi.

2.Am adaugat orezul,vinul si untul,am lasat sa se evapore putin si amestecand mereu am adaugat treptat apa fiarta.Am gustat de sare si piper.

3.La sfarsit am adaugat putin parmezan si la servit in farfurii cu putin patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

Postat de klausenburger

Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

1. Spală bine dovleacul pe dinafară, taie un capac, scobeşte cu atenţie interiorul să nu rămână deloc sâmburi şi dă la cuptor, unde îl laşi să se coacă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2013, 09:27
Cred că are un gust deosebit. Şi marele meu noroc este că îmi place atât dovleacul cât şi ciupercile. Minunat
la 09.01.2013, 09:30
si mie imi plac ambele
la 09.01.2013, 09:31
multumesc fetele,si mie imi place foarte mult,va pup
la 09.01.2013, 09:42
la 09.01.2013, 09:52
Bun si sanatos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking