Rulada de curcan si orez cu ciuperci

Postat de postavaru in Curcan
9 Dec 2010 | 7962 vizualizari
Rulada de curcan si orez cu ciuperci

O sa va mai zapacesc un pic cu carnea de curcan. A fost cam mare oratania :)))

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 5-6 ciuperci champignon
  • mustar
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 cana cu apa
  • Pentru garnitura:
  • 300 g ciuperci
  • 1 canuta orez
  • 4 catei de usturoi
  • putin unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • curry

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele taiate felii si presaram cimbru.

Rulam bucatile de carne cat de strans putem si prindem cu scobitori sau legam cu ata. Asezam rulourile astfel formate in tava unsa cu ulei. Presaram deasuppra cimbru si adaugam jumatate de cana de apa.

Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit pentru trei sferturi de ora.
Luam apoi folia jos si mai lasam 10-15 minute ca sa se rumeneasca.
Lasam cateva minute sa se racoreasca si apoi o portionam.

Cat timp carnea este la cuptor ne ocupam de garnitura.
Curatam ciupercile si le taiem sferturi. Daca sunt micute le putem taia numai pe jumatate.

Spalam bine orezul, in mai multe ape si il punem la fiert in apa cu sare si putin curry. Cantitatea de apa trebuie sa fie dublul celei de orez. Daca mai trebuie, mai adaugam. Lasam pana s-a fiert, iar apoi scurgem apa.
Ciupercile le punem pe foc intr-o cratita in care am topit untul.
Punem capacul si lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam cimbrul si usturoiul pisat, iar apoi zeama de lamaie. Stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat.

Amestecam ciupercile cu orezul fiert.

Servim alaturi de rulada de curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan si orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de timea

Pulpa de curcan la cuptor

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o...

Citeste continuarea

Sarmale de curcan in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de curcan in frunze de stevie

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 16:33
ce bine arata
la 09.12.2010, 16:43
Sia aici trebuie sa te intorci sa pui furculite, ca inca nu sunt A fost foarte buna, i-a placut si lui Dragos
la 09.12.2010, 17:01
buna buna
la 09.12.2010, 17:02
Dar stiu ca e muncita nu gluma
la 09.12.2010, 17:24
Multumesc Motan

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking