Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel

Postat de ionix in Dulciuri
5 Aug 2010 | 5435 vizualizari
Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel

Ingrediente

  • Pentru orez cu lapte:
  • 1 l lapte
  • cana mare cu orez
  • Un praf de sare
  • cana cu apa
  • Coaja rasa de o lamaie
  • 3-4 linguri cu varf cu zahar
  • Pentru pere in caramel:
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 pere (eu am avut pere mici de vara)

Mod de preparare

Preparare lapte cu orez:

Punem laptele la fiert cu un praf de sare.

Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa.

Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede.

Lasam sa fiarba timp de 15 minute si adaugam zaharul. Stingem focul si punem coaja de lamaie rasa.

Prepararea pere in caramel:

Se pune laptele la fiert.

Punem zaharul , cu zaharul vanilat si cu o lingura de apa, la caramelizat.

Cand s-a caramelizat zaharul punem perele, spalate si taiate felii.

Lasam 2-3 minute si apoi turnam laptele fiert peste.

Se lasa la foc mic pana cand se topeste caramelul.

Intr-o farfurie punem caramel, apoi orez si iar caramel cu pere deasupra.

Se serveste fierbinte, intr-o zi torida. Ca o sedinta la sauna, garantat. :D

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mousse cu migdale si sos de caramel

Postat de comanligia

Mousse cu migdale si sos de caramel

Mousse : intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca...

Citeste continuarea

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.  Se bate frisca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 10:54
la 05.08.2010, 10:57
la 05.08.2010, 11:30
Vreau si eu un castronel
la 05.08.2010, 11:57
la 05.08.2010, 15:24
si eu vreau

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking