Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Postat de nico15 in Dulciuri
20 Aug 2011 | 3028 vizualizari
Orez  cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Ingrediente

  • 700 ml de lapte
  • 130-150 g de orez cu bobul lung
  • 70 g de zahar
  • 2-3 portocale(200  ml de zeama de portocala)
  • gelatina
  • 100 g de zmeura     

Mod de preparare

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul,  mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.

Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.

Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Postat de miha

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Blat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava...

Citeste continuarea

Tarte cu rubarba si prune

Postat de Oana

Tarte cu rubarba si prune

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 10:03
Prezentare de exceptie, arta culinara in farfurie.... Bravooo...
Draga mea felicitari pentru participarea ta la "Ziua Portilor Deschise" gazduita de Click ! Pofta buna!
la 21.08.2011, 12:12
Multumesc pentru frumoasele cuvinte care mi le-ai adresat si imi pare bine ca ti-a placut orezul cu lapte, am vrut sa arat ca si un banal orez cu lapte poate fi ceva interesant.
la 21.08.2011, 13:59
superba prezentare
la 21.08.2011, 17:02
ce desert minunat
la 21.08.2011, 21:16
yammi delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking