Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Postat de nico15 in Dulciuri
20 Aug 2011 | 3016 vizualizari
Orez  cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Ingrediente

  • 700 ml de lapte
  • 130-150 g de orez cu bobul lung
  • 70 g de zahar
  • 2-3 portocale(200  ml de zeama de portocala)
  • gelatina
  • 100 g de zmeura     

Mod de preparare

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul,  mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.

Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.

Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu prune uscate

Postat de MotanLaOale

Cozonac cu prune uscate

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza si nuca

Postat de sufletista

Desert cornulete cu branza si nuca

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 21.08.2011, 10:03
Prezentare de exceptie, arta culinara in farfurie.... Bravooo...
Draga mea felicitari pentru participarea ta la "Ziua Portilor Deschise" gazduita de Click ! Pofta buna!
la 21.08.2011, 12:12
Multumesc pentru frumoasele cuvinte care mi le-ai adresat si imi pare bine ca ti-a placut orezul cu lapte, am vrut sa arat ca si un banal orez cu lapte poate fi ceva interesant.
la 21.08.2011, 13:59
superba prezentare
la 21.08.2011, 17:02
ce desert minunat
la 21.08.2011, 21:16
yammi delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking