Ingrediente
- 700 ml de lapte
- 130-150 g de orez cu bobul lung
- 70 g de zahar
- 2-3 portocale(200 ml de zeama de portocala)
- gelatina
- 100 g de zmeura
Mod de preparare
Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul, mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.
Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.
Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|