Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Postat de nico15 in Dulciuri
20 Aug 2011 | 3075 vizualizari
Orez  cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

Ingrediente

  • 700 ml de lapte
  • 130-150 g de orez cu bobul lung
  • 70 g de zahar
  • 2-3 portocale(200  ml de zeama de portocala)
  • gelatina
  • 100 g de zmeura     

Mod de preparare

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul,  mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.

Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.

Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu mere

Postat de cris2711

Prajitura cu mere

Pregatirea aluatului fraged: Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 10:03
Prezentare de exceptie, arta culinara in farfurie.... Bravooo...
Draga mea felicitari pentru participarea ta la "Ziua Portilor Deschise" gazduita de Click ! Pofta buna!
la 21.08.2011, 12:12
Multumesc pentru frumoasele cuvinte care mi le-ai adresat si imi pare bine ca ti-a placut orezul cu lapte, am vrut sa arat ca si un banal orez cu lapte poate fi ceva interesant.
la 21.08.2011, 13:59
superba prezentare
la 21.08.2011, 17:02
ce desert minunat
la 21.08.2011, 21:16
yammi delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking