Orez cu ou,porumb si ciuperci

Postat de marinicayou10 in Aperitive / Garnituri
31 Ian 2012 | 5831 vizualizari
Orez cu ou,porumb si ciuperci

Ingrediente

  • 2 cani orez cu bob lung
  • 4 cani apa
  • o lingurita sare
  • 2 cepe
  • jumatate de conserva ciuperci
  • 3 linguri porumb dulce din conserva
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

In primul rand vom pune 2 cani de orez spalat in 2-3 ape cu 4 cani de apa si o lingurita sare la fiert.Fierbem pana absoarbe toata apa.Acoperim cu un capac si ne continuam treaba.

Tocam ceapa marunt si o punem in 5-6 linguri de ulei incins si o calim bine dar sa nu o ardem.Adaugam ciupercile cand ceapa este moale si aurie.Dupa 2 minute facem dam ceapa si ciupercile intr-o parte si punem cele doua oua (vezi poza) ,le spargem si le facem ca pe o omleta.Cand sunt facute si ouale,amestecam bine cu ceapa si ciupercile,adaugam porumbul,sare si piper si orezul fiert.Calim inca 4-5 minute,apoi adaugam 2 linguri de unt si amestecam pana se topeste untul. Oprim focul si acoperim cu capac

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ou,porumb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv clatite cu porumb, rosii, avocado si crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv clatite cu porumb, rosii, avocado si crema de branza

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

Postat de reisnaor_2006

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2012, 18:51
bun orezul imi place iar daca puneai ceapa verde e si mai bun
la 31.01.2012, 19:42
Am sa incerc si cu ceapa verde
la 31.01.2012, 20:37
chiar bun
la 31.01.2012, 22:51
Bun bun
la 01.02.2012, 09:26

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking