Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Postat de ioana_malia in Dulciuri
28 Noi 2012 | 21051 vizualizari
Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Reteta de post cu orez si prune uscate este o reteta pe cat de simpla, pe-atat de surprinzator de gustoasa! Se prepara mult in posturi si a marcat copilaria multora dintre noi. Desi poate veti fi reticenti, merita sa incercati Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate si garantez ca n-o sa va para rau!

Ingrediente

Ingrediente Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

  • 300 g de prune uscate
  • 150 g orez
  • 75 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Preparare Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot.

Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi scoatem samburii si punem prunele inapoi in apa in care au fiert apoi adaugam orezul (spalat in cateva ape), (1 masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja de lamaie intreaga si un praf de scortisoara.

Lasam sa dea in clocot, adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele  si adaugam putina zeama de lamaie.

Se amesteca usor si se lasa sa mai fiarba la foc mic, cu capac aproximativ 30 de minute. Cand orezul e gata fiert, scoatem coaja de lamaie...

Pofta Buna! :) 

N-aveti idee ce bine dau prunele uscate in Mancarea de prune uscate cu afumatura sau in acest Desert cu prune uscate

Aici aveti o alta varianta de Mancare de prune rapida si buna, fara orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura din albusuri, mac, cacao si nuca

Postat de panacris

Prajitura din albusuri,  mac, cacao si nuca

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2012, 16:29
buun
la 28.11.2012, 16:44
bun bun
la 28.11.2012, 17:06
E bun si eu fac din asta
la 28.11.2012, 17:09
La noi se face la pomeni (pentru pus pe vase). Dar se face şi ocazional ca mâncare ori desert (bătrânii îl folosesc ca desert).Are gust deosebit
la 28.11.2012, 17:22
bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking