Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Postat de ioana_malia in Dulciuri
28 Noi 2012 | 21180 vizualizari
Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Reteta de post cu orez si prune uscate este o reteta pe cat de simpla, pe-atat de surprinzator de gustoasa! Se prepara mult in posturi si a marcat copilaria multora dintre noi. Desi poate veti fi reticenti, merita sa incercati Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate si garantez ca n-o sa va para rau!

Ingrediente

Ingrediente Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

  • 300 g de prune uscate
  • 150 g orez
  • 75 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Preparare Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate

Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot.

Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi scoatem samburii si punem prunele inapoi in apa in care au fiert apoi adaugam orezul (spalat in cateva ape), (1 masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja de lamaie intreaga si un praf de scortisoara.

Lasam sa dea in clocot, adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele  si adaugam putina zeama de lamaie.

Se amesteca usor si se lasa sa mai fiarba la foc mic, cu capac aproximativ 30 de minute. Cand orezul e gata fiert, scoatem coaja de lamaie...

Pofta Buna! :) 

N-aveti idee ce bine dau prunele uscate in Mancarea de prune uscate cu afumatura sau in acest Desert cu prune uscate

Aici aveti o alta varianta de Mancare de prune rapida si buna, fara orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert galuste cu caise

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu caise

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Raffaello

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2012, 16:29
buun
la 28.11.2012, 16:44
bun bun
la 28.11.2012, 17:06
E bun si eu fac din asta
la 28.11.2012, 17:09
La noi se face la pomeni (pentru pus pe vase). Dar se face şi ocazional ca mâncare ori desert (bătrânii îl folosesc ca desert).Are gust deosebit
la 28.11.2012, 17:22
bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking