Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii

Postat de aziz in Pui
10 Mar 2011 | 6147 vizualizari
Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii

Ingrediente

  • 1pahar si jumatate orez cu bobul lung
  • 3 cani supa sau apa fierbinte
  • o mina de stafide
  • un vf de lingura scortisoara
  • o ceapa micuta
  • sare piper supa instant
  • pt cuptor:
  • un piept de pui si 2 pulpite
  • o ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • citeva bete de telina
  • sare piper supa instant 2-3 linguri pasta de tomate
  • usturoi

Mod de preparare

calim ceapa in putin ulei adaugam stafidele pina se umfla si le scoatem pe un servetel absorbant . Adaugam orezul, apa fierbinte si supa instant, sare, piper, scortisoara. Punem capacul ,focul la mic. Cind s-a absorbit apa se ia de pe foc si se pune folie de aluminium si se lasa la odihnit cam 20 minute. Dupa zece minute de lasat cu folia puteti adauga stafidele. Acoperiti din nou si lasati in continuare la odihnit. Daca nu va deranjeaza culoarea puteti lasa stafidele de la inceput in orez insa nu va mai iesi alb, asta depinde de fiecare.

Se pune carnea la cuptor cu legumele si condimentele +pasta de tomate si o cana jumatate de apa, se acopera cu folie si se da la temperatura maxima, cam 40 minute. Cind carnea este fiarta si legumele la fel se scoate tava se scurge sosul si legumele intr-o sita iar carnea se pune la rumenit in cuptor. Legumele se paseaza in sita pina raman fara pic de pulpa. Sosul se poate amesteca cu lingura de pasta de chilli dar daca aveti copii la masa puteti sa va puneti doar dumneavoastra in farfurie separat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu susan si mac

Postat de Zamfira

Piept de pui cu susan si mac

Se spala pieptul de pui si se taie felii de grosimea unui deget, apoi de o lungime de 3-4 cm. Pudram carnea cu un condiment special pentru pui sau un amestec de mirodenii, sare si piper....

Citeste continuarea

Pui cu smantana

Postat de camelia75

Pui cu smantana

1.Curatati si spalati pulpele de pui,apoi puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute.Dupa ce au fiert le scoateti din apa si le lasati la scurs. 2.Intr-o tigaie incingeti uleiul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 10.03.2011, 13:37
combinatia asta n-am mancat-o inca, dar cred ca-i tare bun
la 10.03.2011, 13:39
asta-mi place
la 10.03.2011, 14:08
imi place
la 10.03.2011, 14:14
Ce interesant
la 10.03.2011, 14:17
ce bine arata

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking