Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii

Postat de aziz in Pui
10 Mar 2011 | 6152 vizualizari
Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii

Ingrediente

  • 1pahar si jumatate orez cu bobul lung
  • 3 cani supa sau apa fierbinte
  • o mina de stafide
  • un vf de lingura scortisoara
  • o ceapa micuta
  • sare piper supa instant
  • pt cuptor:
  • un piept de pui si 2 pulpite
  • o ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • citeva bete de telina
  • sare piper supa instant 2-3 linguri pasta de tomate
  • usturoi

Mod de preparare

calim ceapa in putin ulei adaugam stafidele pina se umfla si le scoatem pe un servetel absorbant . Adaugam orezul, apa fierbinte si supa instant, sare, piper, scortisoara. Punem capacul ,focul la mic. Cind s-a absorbit apa se ia de pe foc si se pune folie de aluminium si se lasa la odihnit cam 20 minute. Dupa zece minute de lasat cu folia puteti adauga stafidele. Acoperiti din nou si lasati in continuare la odihnit. Daca nu va deranjeaza culoarea puteti lasa stafidele de la inceput in orez insa nu va mai iesi alb, asta depinde de fiecare.

Se pune carnea la cuptor cu legumele si condimentele +pasta de tomate si o cana jumatate de apa, se acopera cu folie si se da la temperatura maxima, cam 40 minute. Cind carnea este fiarta si legumele la fel se scoate tava se scurge sosul si legumele intr-o sita iar carnea se pune la rumenit in cuptor. Legumele se paseaza in sita pina raman fara pic de pulpa. Sosul se poate amesteca cu lingura de pasta de chilli dar daca aveti copii la masa puteti sa va puneti doar dumneavoastra in farfurie separat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ciuperci umplute (reteta video)

Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2011, 13:37
combinatia asta n-am mancat-o inca, dar cred ca-i tare bun
la 10.03.2011, 13:39
asta-mi place
la 10.03.2011, 14:08
imi place
la 10.03.2011, 14:14
Ce interesant
la 10.03.2011, 14:17
ce bine arata

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking