Ingrediente
- 2 si 1/2 cani cu lapte
- 1 cana orez
- 250g branza de vaci
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 g stafide
- 1 lingurita esenta rom
- 10 g unt
- 2 g sare
- piersici( pentru decor)
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert. Cand incepe sa se umfle, adaugam orezul bine spalat , amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in orez sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa 20 minute orezul este fiert chiar daca a mai ramas lapte( acesta va fi absorbit de orez).
Intr-un bol mai mare amestecam branza cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, stafidele muiate in rom si coaja de lamaie rasa. Albusurile cu un praf de sare le batem bine . Amestecam branza cu orezul si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
Un vas jenna il ungem cu unt si presaram putin pesmet, rasturnam in el orezul si deasupra punem cateva felii de piersica. Dam orezul la cuptorul dinainte incalzit la 180 grde C pentru 20-30 minute pina cand prinde o culoarea aramie....
Orezul se taie ca si feliile de tort si se serveste ca atare sau cu un sos de vanilie alaturi....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in lapte cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|