Orez Mandarin

Postat de Toamna07 in Porc
19 Noi 2013 | 8023 vizualizari
Orez Mandarin

Daca va hotarati sa gatiti acest preparat chinezesc pentru un pranz obisnuit in familie sau pentru o intalnire cu prietenii,veti obtine rezultate excelente ! Mandarin fried rice - Orez madarin se prepara cu orez basmati, dar eu am vrut sa folosesc orez brun integral care are calitati net superioare celui decorticat,fiind o importanta sursa de vitamine si minerale,un gust deosebit.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane :
  • 250 g orez brun sau basmati
  • 150 g de jambon
  • 3 oua pentru o omleta
  • ghimbir (cat o nuca mica)
  • o legatura de ceapa verde tocata
  • 4 catei de usturoi taiat feliute
  • 1 ardei gras verde tocat cubulete
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute rosu
  • sare si piper alb

Mod de preparare

Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.

Batem ouale si facem o omleta moale.

Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam usturoiul,ceapa verde,ardeiul si jambonul taiat cubulete. Cand sunt aproape facute ,punem peste legume orezul racit si omleta feliata marunt,apoi amestecam bine. Dupa 2 minute turnam sosul de soia si condimentam cu sare si piper.

Oprim cateva fire de legume pentru ornat,daca dorim.

O nebunie de gusturi !:) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Mandarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Postat de gurita_ta2005

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 13:34
Bun orezul, eu prefer basmati!
la 19.11.2013, 13:51
la 19.11.2013, 14:11
ai facut o nebunie si mie imi place mult orezul brun, dar teroristii mei nu prea il agreeaza
la 19.11.2013, 14:45
este foarte bun orezul acesta si mie imi place dar incearca sa pregatesti legumele pe fiecare pe rand si de fiecare data le vei amesteca in orezul rece atunci vei simti gustul delicios al legumelor in orez...tentant o sa-l fac si eu
la 19.11.2013, 15:02
ce-mi place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking