Orez negru prăjit cu ou

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
9 Dec 2012 | 6199 vizualizari
Orez negru prăjit cu ou

O reţetă ușoară, cu influențe asiatice și un gust pe măsura aparențelor.

Ingrediente

  • 50 grame orez negru
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de fulgi de chilli
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare/ piper
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat. 

Ceapa se taie mărunt și se călește câteva minute în uleiul de măsline la temperatură medie. Se adaugă orezul și se gătește 5 minute la foc mare. Se face o adâncitură în centrul orezului și se adaugă oul. Se asezonează și cu ajutorul unei spatule se amestecă oul fără să depășescă adâncitura până începe să se închege. 

Se amestecă oul cu orezul și se gătește 2-3 minute fără a mai amesteca. După cele 2-3 minute, se amestecă din nou și se lasă iar la gătit până când oul devine auriu și îmbracă orezul. 

Se așează în farfurie și se presară fulgii de chilli peste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru prăjit cu ou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Orez prajit

Postat de xana

Orez prajit

Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte.  In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana...

Citeste continuarea

Ineluse de pui

Postat de radu_popovici

Ineluse de pui

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2012, 16:03
super faina reteta!
la 09.12.2012, 16:05
orezul negru e cel salbatic? foarte bine arata,pe placul meu
la 09.12.2012, 16:07
ce bine arata! Imi place orezul indiferent de tip si mod de preparare
la 09.12.2012, 16:12
Mitinita, n-aş putea sa-ți spun exact dacă este cel sălbatic. L-am cumpărat dintr-un supermarket chinezesc și scrie doar că este negru. Că este altă specie sau este sălbatic nu știu, dar este foarte bun la gust și se gătește la fel de repede precum cel clasic.
la 09.12.2012, 16:13
Ina, și mie îmi place orezul foarte mult!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking