Orez si legume la aburi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de legume
10 Noi 2013 | 10454 vizualizari
Orez si legume la aburi

o mancare usoara, de post

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 broccoli
  • 10 ardei grasi
  • cca 200 gr. orez
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf delikat
  • 2 cani cu apa
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Spalam legumele.

Conopida si broccoli se desprind de pe cotoare.

Ardeii se curata de cotoare si se taie in sferturi.

In fiecare sertar al steamerului asezam legume diferite.

Jos am pus conopida, la mijloc broccoli iar la ultimul nivel am pus ardeii.

In vasul pentru orez am pus 200 gr. orez clatit in apa rece, am adaugat delikatul si uleiul, apoi am adaugat 2 cani de apa.

Am conectat aparatul la curent, i-am setat perioada (1 ora) si mi-am vazut linistita de alte treburi.

Dupa expirarea timpului am deconectat de la curent steamerul si am presarat patrunjel verde peste orez.

Inainte de servire legumele se condimenteaza dupa gust (sare, piper, ulei, ierburi de Provence, etc...)

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez si legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...

Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 13:45
Sanatos si delicios
la 10.11.2013, 13:46
Buna si sanatoasa mancarica!!
la 10.11.2013, 13:46
la 10.11.2013, 13:59
Fain aparat! Îmi lipsește din bucătărie Iar orezul și legumele sunt super
la 10.11.2013, 14:08
bun!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking