Ostropel de curcan in vas Zepter

Postat de Sidy in Curcan
2 Dec 2012 | 7095 vizualizari
Ostropel de curcan in vas Zepter

O tocănită de pui, de influentă balcanică , dar foarte apreciata de romani ,acest ostropel gatit in vasele Zepter, este mult mai sanatos, pentru ca este facut fara pic de grasime, nu are nimic calit, iar sare am folosit cat de putina am putut.

Ingrediente

  • 700 g carne de curcan
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 300 g rosii in bulion
  • o lingura pasta de ardei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa.

Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien.

Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea spalata si nesarata, uscata cu un servet de hartie.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Apoi adaugam ceapa , usturoiul, pasta de ardei si rosiile.Adaugam o jumatate pahar cu apa , acoperim si reducem focul cat de mic putem. Pe plita cu inductie , eu am ales treapta 2.

Carnea va fi astfel fripta si fiarta in suc propriu si mai densa decat cea fripta in grasime.

Realizam si un consum minim de energie intr-un timp mult mai scurt , pentru ca dupa 20 de minute de fierbere, putem stinge focul, desi cu capacul pus pe vas, carnea va mai fierbe in continuare.

Folosind aceste minunate vase Zepter va veti obisnui sa nu mai adaugati apa, sare sau grasimi  si veti gati mult mai sanatos.

Am servit ostropelul, alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de curcan in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de Curcan Godina

Postat de momo121

Rulada de Curcan Godina

       Intr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute...

Citeste continuarea

Chiftelute cu carne,legume si menta

Postat de ianculubita

Chiftelute cu carne,legume si menta

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 09:03
arata de milioane
la 02.12.2012, 09:05
Foarte frumoasa prezentarea! Ostropelul este gustos sise pregateste rapid!
la 02.12.2012, 09:31
Delicios si sanatos!
la 02.12.2012, 10:01
la 02.12.2012, 10:21
tare bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking