Ingrediente
- 6 pulpe pui
- 500 g ardei copti
- 3 cepe
- 800 g rosii in bulion
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita boia dulce
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 lingurite sare
- 1 capatana usturoi
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Pulpele le-am spalat si le-am prajit in ulei pe ambele parti pe jumatate si le scoatem deoparte. Usturoiul l-am pisat si cu sare l-am frecat si cu ulei pana devine o pasta cemoasa. Apoi am turnat apa si am obtinut uleiul. Ardeii copti, ceapa si rosiile se feliaza. Patrunjelul verde l-am tocat. In uleiul ramas am calit ceapa cateva minute (2-3 min) apoi am adaugat ardeiul si rosiile si am mai lasat approx 5 minute la calit. Pulpele prajite le-am asezat intr-o tava ( un vas ceramic e mai potrivit ) in care am rasturnat legumele calite. Am condimentat cu cimbru, boia si sare si pe deasupra am turnat mujdeiul si patrunjelul tocat. Tava am acoperit-o cu folie aluminiu si am introdus la cuptorul incalzit approx 50 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|