Ingrediente
- 1 ou mai marisor
- nucsoara
- sare
- piper
- o lingura de lamaie
- o chifla sau o felie de paine,eu am avut paine d'azzimo
- cateva felii de bacon,eu am avut 3 mai lungi si le-am taiat in 2 fiecare
- pentru sos:
- un galbenus de ou
- ulei de floarea soarelui sau unt topit
- o lingura de suc de lamaie stors
- frisca de soia
- nucsoara,piper si sare
Mod de preparare
La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca sau bacon in tigaie si lasam la gratar asa, un pic de sare si asezam pe felia de chifla.
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de zeama de lamaie, facem un vartej cu furculita si adaugam oul deja spart intr-un paharel, lasam doua minute pana vedem ca e fiert oul, dar nu prea mult ca nu se va putea pune painica in ea. Scoatem cu o paleta si asezam peste feliile de sunca, apoi facem si sosul olandez pe bain marie.
Punem galbenusul cu un pic de zeama de lamaie, cateva picaturi, apoi sare, nucsoara, piper si ulei de floarea soarelui (original este cu unt topit, sigur este mai bun la gust, dar eu prefer uleiul din cauza alergiei mele la lactate, deci e foarte buna si varianta asta), amestecam mereu cu furculita. La urma adaugam si frisca de soia, dupa ochi cateva linguri, eu am pus vreo trei linguri si..e gata. Este ca o crema densa.
Asezam pe feliile de bacon, condimentam daca mai vrem cu nucsoara si piper.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|