Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)

Postat de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri
20 Noi 2013 | 13608 vizualizari
Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1-2 ardei iuti
  • 400 g rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 4 oua

Pentru servit:

  • 6 linguri iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete.

Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand lichidul scade. Cand lichidul a scazut, cu o lingura de lemn facem 4 gauri in amestecul de legume si punem cate un ou in fiecare gaura, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pana cand ouale se incheaga complet.

Iaurtul il amestecam cu usturoiul pisat. Ouale se servesc cu iaurt si patrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spring rolls (Thai style)

Postat de gabrielacuisine

Spring rolls (Thai style)

Inainte de a ne pregati umplutura de legume si carne, scoatem foitele de spring rolls din congelator. Se dezgheata foitele de spring rolls cu cel putin1 ora inainte. In reteta mea scrie ca se...

Citeste continuarea

Saratele cu parmezan si chimen

Postat de xana

Saratele cu parmezan si chimen

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2013, 22:42
Pentru micul dejun de maine nb!
la 20.11.2013, 22:46
la 20.11.2013, 22:49
interesanta reteta
la 20.11.2013, 22:53
la 20.11.2013, 22:53
ce bine arata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking