Oua de ciocolata umplute

Postat de amalia01 in Dulciuri
19 Apr 2013 | 3012 vizualizari
Oua de ciocolata umplute

Azi va prezint un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor de Sarbatorile Pascale. Este un dulce ce se prepara rapid. Sper sa va placa ideea si o veti pune si voi in aplicare…

Ingrediente

  • 125 g mascarpone
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar dupa gust(de preferat a se folosi zahar pudra)
  • 1 plic gelatina fin alb maruntita (1 plic=10 g)
  • 7-8 linguri dulceata de capsuni
  • 200 ml frisca vegetala
  • 12-13 bucati oua de ciocolata

Mod de preparare

-          gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;

-          cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;

-          le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte;

-          crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute;

-          frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone;

-          punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem!!! o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca;

-          in alt vas punem dulceata de capsuni (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte;

-          umplem  ouale de ciocolata  mai mult de jumatate cu crema;

-          in mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut ,cu coada unei lingurite facem un tunel in care vom turna dulceata;

Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de ciocolata umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Postat de oanapl

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2013, 12:01
felicitari pentru rabdare, sunt tare faine ouale de ciocolata
la 19.04.2013, 14:19
faine
la 19.04.2013, 17:00
Si oua de ciocolata de unde??
la 19.04.2013, 17:18
de la magazin...
la 19.04.2013, 20:36
Ce draguteee

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking