Oua de Pasti

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2011 | 9233 vizualizari
Oua de Pasti

Nu cred sa fi avut doi ani la rand oua identice...de fapt anul trecut nu cred sa fi avut doua oua identice:))) Intr-un an am facut si cu caractere japoneze ,daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fac si anul acesta macar vreo doua. Colorantul care se gaseste la noi nu o sa se comporte ca cel strain,deci culoarea o sa fie mai deschisa. Am uitat sa preciz ca cele din imagine sunt facute de maruntica mea mai mare,are un suport pe care pune ouale si le vopseste singura. Cele cu doua culori le-am vopsit tinandu-le intervale diferite in vopsea.

Ingrediente

  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 10 picaturi de colorant alimentar
  • sclipici
  • tempera
  • oua fierte tari

Mod de preparare

 

Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant.

Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz.

Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai indelungat pentru o culoare mai pronuntata.

Se pot tine mai mult intr-o parte si mai putin in cealalta.

Cu tempera se pot lasa copii sa picteze si cand se pun la uscat daca vopseaua a fost mai subtire se va prelinge pe ou si va lasa un design unicat.

De asemenea se poate presara si sclipici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Postat de Bucataras

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere,...

Citeste continuarea

Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Postat de Bucataras

Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 09:45
Superbe!
la 17.04.2011, 10:02
la 17.04.2011, 10:33
Ooooooooo...ce splendori!!!!
la 17.04.2011, 10:36
Super
la 17.04.2011, 10:38
ce frumoase sunt Miti felicitarii surorii mele,e talentata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking