Ingrediente
- 6 oua de prepelita + 2 oua de gaina
- 6 carnati proaspeti
- 1 lingurita de salvie
- cateva fire de patrunjel verde
- 2 felii sunca de Praga
- 5 linguri faina
- 5 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ouale de prepelita fierte tare le tinem in apa rece pentru a se curata mai bine.
Scoatem carnea din matele de carnati intr-un castron, adaugam sunca taiata marunt, salvia, patrunjelul, 1 ou si amestecam bine pentru omogenizare. Impartim carnea in 6 portii. Pe fiecare le punem intre 2 folii alimentare, aplatizam, pe mijloc punem 1 ou pudrat cu faina, apoi strangem carnea in jurul lui foarte bine. Trecem oul format prin faina, al doilea ou batut, prin pesmet si-l punem la prajit in mult ulei incins.
Scoatem ouale pe prosoape de hartie, apoi le servim cu salata de sezon. Eu am folosit o salata de mix de rosii cherry si alaturi paharul de sirop de violete, preferatul meu!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in manta de carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|