Ingrediente
pt umplutura:
- galbenusurile de la cele 8 oua
- sare si piper alb dupa gust
- 2-3 linguri Branza proaspata de la Delaco
- 1 lingura marar proaspat tocat fin
- 2-3 linguri sos de maioneza cu smantana
pt sosul de maioneza:
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- 100-150 ml ulei de floarea soarelui
- sare dupa gust
- 2-3 linguri smantana grasa
Mod de preparare
Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca compozitia.
Pt sosul de maioneza: zdrobim bine cu o furculita galbenusul de ou fiert, adaugam si galbenusul crud, le mixam si adaugam in fir subtire uleiul pt a forma maioneza. La urma adaugam sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa. Din maioneza formata luam 2-3 linguri, le punem peste amestecul de galbenusuri cu branza, adaugam si mararul si le amestecam. Punem pasta pregatita in pos sau intr-o punga si umplem jumatatile de albus. Pe un platou punem sosul de maioneza cu smantana, iar peste sos ouale umplute.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|