Oua umplute cu pasta de ardei

Postat de Lia1 in Aperitive / Garnituri
18 Mai 2014 | 6041 vizualizari
Oua umplute cu pasta de ardei

Ouale umplute, ca si salata de boeuf sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani. De data aceasta, m-am oprit la o varianta mai light de umplutura, fara maioneza, este pe baza de pasta de ardei preparata in casa (ajvar). Am vrut sa incerc si alta varianta decat cea clasica, cu ficat.

Ingrediente

  • 5 oua medii
  • 5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)-am pus doar doua linguri pasta de ardei dulce Univer pt ca este cam sarata
  • 2 linguri de smântâna acra fermentata degresata 12%
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/3 legatura patrunjel
  • sare nu mai este nevoie daca pasta este sarata (cea de la Univer este sarata)
  • piper
  • bucatele de ardei rosu pentru decor

Mod de preparare

1.Ouale le fierbi in coaja timp de 10 minute. 

2.Le întepi la capatul rotund si le scufunzi in apa rece. Se decojesc frumos daca nu sunt foarte proaspete. 

Eu le-am tinut in apa rece cam 5 minute schimband apa dupa fiecare prime doua minute pt. ca se incalzeste. Mai bine le pui in apa cu gheata dar nu le tii mult, 3 minute este deajuns. 

Inainte invatasem ca se tin numai un minut in apa rece, apoi am citit ca 20 dar de fiecare data s-au comportat diferit, depinde cat de vechi sunt. 

3.Le cureti de coaja si pielita si le tai în doua pe lungime.

4.Scoti galbenusurile si zdrobesti cu furculita, amesteci omogen cu pasta de ardei, smântâna si mustarul. 

5.Speli patrunjelul, il zvânti bine de apa si toci frunzele marunt. Amesteci cu pasta si condimentezi cu sare si piper.

6.Pui amestecul într-o punga de sprituit, daca vrei cu vârful în forma de stea si umpli ouale în mod egal. Eu n-am astfel de dui suficient de mare.

7.Asezi ouale pe un platou si ornezi ca in fotografii sau presari daca vrei cu patrunjel tocat si cu bucatele de ardei rosu si le asezi pe un pat de salata verde.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de mirela0911

Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se...

Citeste continuarea

Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

Postat de sandytza

Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare. Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei. Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2014, 21:47
Eu cu ardeiul ajvar nu ştiu care-i treaba, prefer ardeiul crescut în curte, cred că-i mult mai sănătos. Ouăle-mi plac, indiferent cum sunt gătite, iar reţeta asta chiar îmi face cu ochiul.
la 18.05.2014, 21:48
N-am preparat sau mancat vreodata oua umplute. Habar n-am de ce... Arata tare bine platoul ta,Liuta!
la 18.05.2014, 21:48
ce super sunt
la 18.05.2014, 21:54
Arata incredibil!
la 18.05.2014, 22:00
Tare bune cred ca sunt cu pasta aia!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking