Oua vopsite in vasul Zepter

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
6 Iun 2019 | 1877 vizualizari
Oua vopsite in vasul Zepter

Hristos s-a inaltat! Va aduc o reteta rapida si sanatoasa, asa cam pe ultima suta de metri! Dar o puteti pune la pastrare pentru anul viitor! Un mod mult mai sănătos de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

Ingrediente

  • Ouă proaspete (găină, rață, gâscă, bibilică, prepeliță)
  • Vopsea de oua pudră ( roșie, galbenă sau albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi Zepter (Vas jos de 3L, cod produs Z-2430,
  • Sită superioară metalică cod produs Z-S24) ,
  • Ulei cca. 2 linguri.

Mod de preparare

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

 Se pornește sursa de căldură la 120°C și se lasă ouăle la gătit și vopsit, în același timp, cca. 40 de minute la foc mic, acoperite. Atenție după ce indicatorul de căldură de pe capac, ajunge la limita maximă, verde, se oprește sursa de căldură și se lasă la gătit până ce acul indicatorului revine la minima zonei verzi.

 

Ouăle colorate se scot din sită și așa fierbinți se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

 Spor și poftă bună!

Aveți aici și o demonstrație  din partea Zepter Romania. https://www.youtube.com/watch?v=Vr2pHXufZ7M

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa

Postat de katty

Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa

Mai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede,...

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2019, 20:59
la 06.06.2019, 21:05
Faine! Și mie mi-au ieșit ouăle roșii mai frumoase decât la Paști...
la 06.06.2019, 21:10
foarte faine
la 06.06.2019, 21:19
la 06.06.2019, 21:27

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking