Pachetele de ciocolata cu gem

Postat de laylalala in Prajituri
22 Aug 2010 | 3096 vizualizari
Pachetele de ciocolata cu gem

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar brun, pudra
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • gem de caise
  • dulceata de trandafiri
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°
Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.
Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorite, umple-le cu cate 1 lingurita de gem/dulceata apoi lipeste cu ou cate o forma umpluta si una simpla.Da pachetetele la copt 10 minute pana cand s-au rumenit usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de ciocolata cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu foi cu bulion

Pregatim foile astfel - amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos. - amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare - incorporam faina in amestecul cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu pere si branza de vaci

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu pere si branza de vaci

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 12:31
la 23.08.2010, 00:59
interesante pachetele!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking