Paine alba de casa cu susan

Postat de katty in Piine
15 Mai 2020 | 1494 vizualizari
Paine alba de casa cu susan

Este o paine alba, simpla, dar pe care am adaugatr niste seiminte de susan pentru aroma lor inconfundabila. Aluaturi de casa

Ingrediente

  • 550 gr faina alba+ptr presarat
  • 20 gr drojdie
  • 280 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda.

Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda  si incepem sa framantam  aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai  lipeste de maini. Acoperim vasul cu o folie de plastic si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul crescut pe un blat infainat si cu mana framantam aluatul si ii dam forma pe care o dorim.

Lasam painea sa creasca din nou. Cand a crescut, o crestam in cateva locuri, o  ungem cu putina apa si presaram semintele de susan.

Dam painea la cuptor mai intai la foc potrivit (10 minute), apoi la foc iute pana se rumeneste frumos. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop curat si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2020, 12:21
la 15.05.2020, 12:44
Bună. Și eu folosesc susan, adeseori...
la 15.05.2020, 12:45
la 15.05.2020, 13:20
Pe placul meu
la 15.05.2020, 16:10
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking