Ingrediente
- 550 gr faina alba+ptr presarat
- 20 gr drojdie
- 280 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- seminte de susan pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda.
Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si incepem sa framantam aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu o folie de plastic si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.
Scoatem aluatul crescut pe un blat infainat si cu mana framantam aluatul si ii dam forma pe care o dorim.
Lasam painea sa creasca din nou. Cand a crescut, o crestam in cateva locuri, o ungem cu putina apa si presaram semintele de susan.
Dam painea la cuptor mai intai la foc potrivit (10 minute), apoi la foc iute pana se rumeneste frumos. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop curat si o lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|